Analistengilde: Ford Motor op stoom voor recordomzet

Fors dividend Ford Motor

Beleggers in het aandeel Ford Motor kunnen rekenen op een forse dividenduitkering. Op basis van de recente analistentaxaties behoort het aandeel Ford Motor tot één van de aandelen met de hoogste dividendrendementen van de Amerikaanse beurs. Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 66 cent. Het dividendrendement komt hiermee op 5.14 procent te liggen. Het gemiddelde dividendrendement van de automobielsector ligt op een relatief royale 4.58 procent.

Dividendrendementen Ford Motor

beurskoers

De gemiddelde verwachting van de omzet van het bedrijf uit over dit jaar ligt volgens de analisten op 172.06 miljard dollar. De omzet zou volgens de analisten dit jaar dan het hoogste in haar historie zijn. Dit is licht meer dan de opbrengsten over 2022 toen de omzet 158.06 miljard dollar bedroeg.

Historische omzetten en resultaten Ford Motor in beeld plus taxaties 2023

grafiek

Ford Motor Detroit ©

Ford Motor
Ford Motor


Wat betreft het resultaat rekenen De meeste analisten op een nettowinst van 7.35 miljard dollar. Voor dit jaar ligt de consensus van het resultaat per aandeel op een winst van 1.82 dollar. De koers-winst-verhouding ligt hiermee op 7.05.

De beurswaarde bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen maal de beurskoers ruim 51.96 miljard dollar.

Het aandeel werd vrijdag het laatst op 12.83 dollar verhandeld.

Koershistorie Ford Motor van 2007 tot 2023

grafiek fordmotor

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.