Finst breidt crypto-aanbod uit naar 100+ munten en blijft aanzienlijk marktaandeel winnen

Logo

  • De Nederlandse cryptocurrency exchange Finst kondigt aan dat het 54 nieuwe belangrijke coins in EUR heeft toegevoegd aan zijn aanbod
  • Te midden van de cryptowinter heeft Finst sinds het begin van het jaar een aanzienlijke groei in handelsvolume doorgemaakt, waarbij het beheerd vermogen in 6 maanden tijd met 90% is toegenomen
  • Na de toevoeging van cryptocurrency stortingen een paar weken geleden, heeft Finst nu ook de mogelijkheid om cryptocurrencies op te nemen in persoonlijke wallets.

Amsterdam, 18 oktober 2023 - Als gevolg van de groeiende vraag van beleggers kondigt Finst aan dat het 54 nieuwe belangrijke munten in EUR op haar handelsplatform toevoegt. Met deze toevoeging is de dekking van Finst meer dan verdubbeld en zijn er nu meer dan 100 belangrijke cryptomunten beschikbaar, zoals USDC, USDT, BNB, PAXG, COMP en FIL. Finst biedt daarmee nog meer diversificatiemogelijkheden voor haar klanten.

Het bedrijf meldt dat het zijn aanbod in EUR verder zal uitbreiden en in de nabije toekomst handelsparen in USDC en USDT gaat aanbieden. Door de handel in USDC/USDT mogelijk te maken, verwacht Finst meer dan 300 handelsparen met institutionele liquiditeit en krappe spreads te kunnen offreren. Finst bevestigt dat het actief werkt aan zijn on-chain staking service, die waarschijnlijk tegen het einde van 2023 beschikbaar zal zijn. Beleggers zullen in staat zijn om rendement te verdienen op hun cryptocurrencies met volledige flexibiliteit, terwijl ze profiteren van enkele van de hoogste stakingsbeloningen in Europa.

Sterke groei in handelsvolume en stortingen van klanten

Ondanks een daling van de marktvolatiliteit met 45% sinds het einde van Q1 2023, blijft Finst marktaandeel winnen in de Benelux doordat zij maximale veiligheid, transparantie en de laagste handelskosten biedt. Het platform verwerkte bijna 500.000 transacties in 9 maanden en het handelsvolume steeg met 25,2% tussen Q1 2023 en Q3 2023. In dezelfde periode steeg het beheerd vermogen van Finst met 90% dankzij een sterke stijging van de stortingen van klanten, terwijl de totale cryptomarktkapitalisatie daalde met 11%.

"Cryptobeleggers zijn gevoeliger geworden voor de veiligheid en transparantie van hun cryptobeleggingen, en ze zijn ook op zoek naar diversificatiemogelijkheden in een dalende markt. Onze cryptobundels, de eerste passieve beleggingsoplossing voor crypto’s in Europa, hebben sterk bijgedragen aan onze groei, door crypto toegankelijker te maken voor alle beleggers die op zoek waren naar een eenvoudige oplossing waarmee de markt kan worden gevolgd. Daarnaast hebben onze systemen bewezen zeer betrouwbaar te zijn, met geen enkele downtime sinds onze lancering, zelfs niet tijdens dagen van piekvolatiliteit. Deze unieke propositie is uiteindelijk wat investeerders doet kiezen voor Finst als hun primaire cryptoplatform", voegt Julien Vallet, CEO & medeoprichter toe.

Volledige wallet-oplossing met stortingen en opnames van cryptomunten

Onlangs voegde Finst voor klanten ook de mogelijkheid toe om een breed scala aan cryptocurrencies te storten en op te nemen. Deze volledige wallet-oplossing stelt beleggers in staat om veilig digitale activa over te boeken in een paar klikken en snel te reageren op marktkansen. Beleggers en handelaren kunnen nu profiteren van het beste van twee werelden -institutionele custody door Finst met scheiding van activa in samenwerking met Fireblocks, evenals de mogelijkheid om hun crypto's zelf te bewaren op hun persoonlijke wallets zoals Metamask of Ledger. Om dit nieuws te vieren, biedt Finst momenteel een exclusieve welkomstbonus van € 5 aan alle beleggers die voor eind oktober een rekening openen.

Julien Vallet, CEO & medeoprichter, licht toe: "We zien de sterke groei als een weerspiegeling van onze toewijding aan het stellen van hogere normen in de crypto-industrie en het bieden van een naadloze en veilige beleggingservaring. In minder dan drie maanden hebben we onze Proof of Reserves gepubliceerd, cryptostortingen en -opnames mogelijk gemaakt, en onze activadekking meer dan verdubbeld, terwijl we de laagste tarieven in de markt hanteren. We kijken ernaar uit om onze missie in een snel tempo te blijven waarmaken en nieuwe producten en diensten te onthullen die zullen bijdragen aan het realiseren van onze ambitie om het toonaangevende cryptobeleggingsplatform in Europa te worden."

Bronnen: CoinGecko, Coinmarketcap

----------------

Over Finst

Finst is de snelst groeiende cryptocurrency exchange in Nederland en biedt een best-in-class investeringsplatform in combinatie met institutionele beveiligingsstandaarden en 82% lagere handelskosten. Finst wordt geleid door het ex-kernteam van DEGIRO en is geregistreerd als aanbieder van cryptodiensten bij De Nederlandsche Bank (DNB). Finst wil het grootste en meest vertrouwde cryptocurrency platform in Europa worden door particuliere beleggers te laten profiteren van dezelfde mogelijkheden en tools als professionele handelaren. Voor meer informatie kan u terecht op www.finst.com.