Analisten gaan uit van superjaar voor Dollar General

Morgen zal het Amerikaanse Dollar General haar resultaten over het afgelopen kwartaal bekend maken. De omzet van het bedrijf uit over dit jaar komt uit op 39.32 miljard dollar. Zo blijkt uit gemiddelde analistenverwachting. De omzet zou volgens de analisten dit jaar dan het hoogste in haar historie zijn. Dit is vrij beperkt meer dan de totale opbrengsten over 2022 toen de omzet 37.84 miljard dollar bedroeg.

Historische omzetten en resultaten Dollar General in beeld plus taxaties 2023

grafiek

De meeste analisten rekenen voor 2023 op een nettowinst van 2.21 miljard dollar. Volgens de laatste rondgang langs de analisten stevent het bedrijf af op een winst per aandeel van 10.01 dollar. De koers/winstverhouding komt hiermee op 15.48 te liggen.

Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 2.34 dollar. Dollar General 's dividendrendement is dus 1.51 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de algemene detailhandelsbedrijven ligt op een zeker aantrekkelijke 2.43 procent. Het is de verwachting dat het bedrijf op cent een interim-dividend van 58 cent uit zal gaan keren.

De beurswaarde bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen maal de beurskoers ruim 35.65 miljard dollar.

Het is de verwachting dat het bedrijf op cent een interim-dividend van 58 cent uit zal gaan keren.

Het aandeel sloot maandag op 154.99 dollar.

Historische koersen Dollar General voorbije 17 jaar

grafiek dollargeneral

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.