Agilent Technologies op recordjacht aldus analisten

Agilent Technologies gaat morgen haar resultaten over het voorbije kwartaal uitbrengen. Over het huidige boekjaar komt de omzet van het bedrijf uit volgens de analisten uit op 7.09 miljard dollar. De omzet zou volgens de analistenconsensus dit jaar dan het hoogste in haar bestaan zijn. Dit is licht meer dan de omzet over 2022 toen het concern 6.85 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten Agilent Technologies in beeld plus taxaties 2023

koersgrafieken

De meeste analisten rekenen voor 2023 op een nettowinst van 1.69 miljard dollar. Volgens de laatste rondgang langs de analisten stevent het bedrijf af op een winst per aandeel van 5.69 dollar. De koerswinstverhouding komt zodoende op 22.69 te liggen.

Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 91 cent. Agilent Technologies 's dividendrendement is dus 0.7 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de ondersteuningsdienstensector ligt op een relatief royale 1.98 procent. Het is de verwachting dat het bedrijf op cent een interim-dividend van 23 cent uit zal gaan keren.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de marktkapitalisatie van het bedrijf 38.99 miljard dollar.

Historische beurskoersen Agilent Technologies

koersgrafieken agilenttechnologies

De voorbije maandag sloot het aandeel op 129.09 dollar.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.