Analisten gaan voor 2023 uit van daling omzet Lanxess

Morgen zal het Duitse Lanxess haar resultaten over het vorige kwartaal publiceren. Volgens de meest recente rondvraag aan de analisten komt de totale omzet van het bedrijf uit Cologne dit jaar uit op 6.88 miljard euro. Dit is behoorlijk minder dan de omzet over 2022 toen de omzet 8.09 miljard euro bedroeg.

Historische omzetten en resultaten Lanxess in beeld plus taxaties 2023

koersdata

Lanxess Antwerpen kantoor ©

Lanxess
Lanxess


De meeste analisten rekenen voor 2023 op een nettoverlies van 44 miljoen euro. Volgens de jongste analistenconsensus houdt het bedrijf over dit jaar een verlies per aandeel van 62 cent over. De koerswinstverhouding komt zodoende uit op -40.71.

Ondanks het verwachte negatieve bedrijfsresultaat zal het bedrijf waarschijnlijk wel een dividend uitkeren. Over dit jaar bedraagt de gemiddelde verwachting van de dividendvergoeding op 10 cent. Het dividendrendement van Lanxess ligt zodoende rond de 0.4 procent. Gemiddeld levert een aandeel in de chemiebedrijven levert een relatief aantrekkelijk dividendrendement van circa 2.11 procent op. Het is de verwachting dat het bedrijf op 24 mei dat dividend van 10 cent uit zal gaan keren.

De beurswaarde bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen maal de beurskoers ruim 2.18 miljard euro.

Historische koersen Lanxess afgelopen 17 jaar

koersdata lanxess

Het aandeel staat om 11.47 1.98 procent hoger op 25.24 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.