BASF nu bij de hoogste dividendrendementen in Duitsland

Fors dividend BASF

Beleggers in het aandeel BASF kunnen rekenen op een fors dividend. Op basis van de recente analistentaxaties heeft het aandeel BASF nu één van de hoogste dividendrendementen van de Duitse beurs. Per aandeel rekenen de analisten op een dividend van 3.39 euro. BASF 's dividendrendement komt hiermee op 7.44 procent te liggen. Het doorsnee dividendrendement van de chemiebedrijven ligt op een aantrekkelijke 2.11 procent.

Dividendrendementen BASF

historische koersen

Volgens de meest recente rondvraag aan de analisten komt de totale omzet van het bedrijf uit dit jaar uit op 70.16 miljard euro. Dit is vrij beperkt meer dan de totale omzet over 2022 toen het bedrijf 68.9 miljard euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten BASF in beeld plus taxaties 2023

beursgrafiek

BASF Belgie Antwerpen kantoor ©

BASF
BASF


Wat betreft het resultaat rekenen De meeste analisten op een nettowinst van 2.76 miljard euro. Voor dit jaar ligt de consensus van het resultaat per aandeel op een winst van 3.33 euro. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 13.68 uit.

Recentste taxaties rond de 42 euro

De meest recente adviezen voor het chemiebedrijf zijn afkomstig van Citigroup , UBS en Sanford C. Bernstein & Co.

De beurswaarde bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen maal de beurskoers ruim 40.73 miljard euro.

Om 12.01 stond het aandeel 1.11 procent hoger op 45.57 euro.

Historische koersen aandeel BASF

beursgrafiek basf

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.