Pfizer-CEO Bourla zegt dat het bedrijf voorbereid is als een aangepast COVID-vaccin nodig is

Pfizer has enough capacity

  • Albert Bourla, CEO van Pfizer , zei dat het farmaceutische bedrijf voorbereid is en over de productiecapaciteit beschikt om een nieuw COVID-19-vaccin te produceren dat zorgwekkende varianten aanpakt.
  • In een toespraak op "The Exchange" van CNBC zei de directeur dat het bedrijf een Omicron-specifiek vaccin ontwikkelt en een multivalente injectie tegen meerdere varianten kan produceren.
  • De Vaccines and Related Biological Products Advisory Committee van de Amerikaanse FDA zal op 28 juni bijeenkomen om te bespreken of COVID-19-vaccins moeten worden aangepast, en zo ja, welke variant moet worden overwogen.
  • Bourla ging ook in op het recente Emergency Use Authorization (EUA)-verzoek van Pfizer (NYSE:PFE) voor hun COVID-vaccin bij kinderen jonger dan 5 jaar. Hij zei dat het bedrijf 'vrij binnenkort" gegevens zou indienen over drie doses in deze populatie.
  • Bourla merkte op dat hij verwacht dat de gegevens over drie doses vergelijkbaar zullen zijn met die bij kinderen ouder dan vijf jaar. Dat liet een 36 keer hogere immuunrespons zien na de derde injectie vergeleken met de tweede, zei hij.
  • In februari hebben Pfizer (PFE) en partner BioNTech (BNTX) de EUA-aanvraag uitgesteld in afwachting van gegevens over het regime met drie doses.

    De omzet van het bedrijf uit over dit jaar komt uit op 60 miljard dollar. Zo blijkt uit de meeste recente rondgang langs de analisten. Dit is beperkt meer dan de omzet over 2022 toen het concern 58.5 miljard dollar ontving.

    Historische omzetten en resultaten Pfizer in beeld plus taxaties 2023

    aandelenanalyses

    Pfizer Nederland Rotterdam ©

    Pfizer
    Pfizer


    De analisten gaan voor 2023 uit van een nettowinst van 12.59 miljard dollar. Volgens de laatste rondgang langs de analisten stevent het bedrijf af op een winst per aandeel van 2.2 dollar. De koerswinstverhouding komt zodoende op 12.57 te liggen.

    Fors dividend Pfizer

    Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 1.7 dollar. Het dividendrendement ligt zodoende op 6.15 procent. Het doorsnee dividendrendement van de farmaciesector ligt op een zeker aantrekkelijke 2.07 procent. Het is de verwachting dat het bedrijf op cent een interim-dividend van 42 cent uit zal gaan keren.

    De beurswaarde bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen maal de beurskoers ruim 155.34 miljard dollar.

    Het is de verwachting dat het bedrijf op cent een interim-dividend van 42 cent uit zal gaan keren.

    Afgelopen vrijdag sloot het aandeel op 27.66 dollar.

    Historische beurskoersen aandeel Pfizer

    aandelenanalyses pfizer

    Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
    nieuws@analist.nl

    Copyright analist.nl B.V.
    All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.