Oxurion: focus op de nieuwe strategische en financiële plannen

Oxurion NV (Euronext Brussel: OXUR), een biofarmabedrijf gevestigd in Leuven, wil zijn nieuwe strategie verduidelijken.

Onder leiding van de CEO, Pascal Ghoson, benadrukt Oxurion het belang van leeftijdsgebonden maculadegeneratie (AMD), en meer specifiek de gevorderde vorm ervan, Geografische Atrofie, als een wereldwijd volksgezondheidsprobleem. Dit zet het aanzienlijke marktpotentieel van dit domein in de verf. Het project van Oxurion heeft als doel een innovatieve oplossing te bieden voor deze medische behoeften en hoop te brengen aan de miljoenen mensen die getroffen worden door deze degeneratieve netvliesaandoeningen.

"Het onderzoek van Oxurion onderscheidt zich van de concurrentie dankzij de strategie van genoombrede screening van één enkel celmodel dat representatief is voor de ziekte. Dankzij deze innovatieve aanpak heeft ons onderzoeksteam al potentiële nieuwe therapeutische doelwitten kunnen identificeren die netvliesdegeneratie kunnen vertragen of zelfs stoppen, wat nieuwe therapeutische perspectieven biedt voor deze bijzonder slopende oogziekte," voegt Pascal Ghoson toe.

In een verklaring van 28 december 2023 kondigde Oxurion aan dat het een faillissement had vermeden dankzij een overeenkomst met Atlas Special Opportunities LLC, haar belangrijkste schuldeiser, om de voortzetting van haar preklinische programma te ondersteunen, namelijk de ontwikkeling van innovatieve therapieën voor AMD en Geografische Atrofie, evenals om andere activa te gelde te maken. Op 22 januari 2024 bevestigde Oxurion in een aankondiging op zijn website de steun van Atlas, evenals zijn nieuwe strategie voor risicovermindering en diversificatie.

"Naast het voortzetten van het preklinische onderzoeksprogramma, overweegt Oxurion actief strategische overnames in de gezondheidszorg om de toegevoegde waarde te maximaliseren. De expertise en diepgaande ervaring van ons R&D team, vooral in belangrijke gebieden zoals oftalmologie, oncologie, immunologie, cardiologie, neurologie en dermatologie, zijn belangrijke troeven bij de analyse en evaluatie van investeringsopportuniteiten die mogelijk verder gaan dan de oftalmologische sector in de strikte zin van het woord.

Terwijl het preklinische onderzoeksprogramma tot eind 2024 zal worden gefinancierd via het Atlas-financieringsprogramma (tegen, tijdens deze periode, gunstigere voorwaarden dan eerder voor de vennootschap, zoals gespecificeerd in het persbericht van 28 december 2023), zijn we van plan deze strategische initiatieven te financieren via adhocfinanciering met langetermijninvesteerders. Hoewel Oxurion streeft naar ambitieuze groei, zal het zich blijven richten op zijn fundamentele doelstellingen van onderzoek en ontwikkeling en zal het niet worden omgevormd tot een SPAC (special purpose acquisition company) in de traditionele zin van het woord", benadrukt Pascal Ghoson.