Oxurion kondigt nieuwe strategie aan om risico's te verminderen en te diversifiëren

Oxurion NV Oxurion NV (Euronext Brussel: OXUR), een biofarmaceutisch bedrijf met hoofdzetel in Leuven, kondigde vandaag zijn nieuwe bedrijfsstrategie aan om zijn activiteiten verder te diversifiëren door actief M&A opportuniteiten te overwegen, meer bepaald in de sector van de gezondheidszorg.

Pascal Ghoson, CEO van Oxurion , zegt: " Oxurion presenteert vandaag zijn nieuwe bedrijfsstrategie, die is ontworpen om de lopende activiteiten verder te diversifiëren en de risico's te verminderen. We zetten de activiteiten voort met tien mensen op de loonlijst vanaf maart 2024 en gaan op zoek naar M&A-mogelijkheden, met een focus op bedrijven in de gezondheidszorg om de expertise van het team te benutten. Deze aanpak gaat niet alleen over groei; het gaat over het versterken van onze aanwezigheid op de markt met een robuust bedrijfsplan."

Verbeterde financieringsstrategie

Atlas is momenteel de belangrijkste financieringspartner van Oxurion , dat in het bedrijf heeft geïnvesteerd door middel van converteerbare obligaties. "In de toekomst willen we financiering met eigen en vreemd vermogen gebruiken om onze M&A-doelstellingen te behalen. We overwegen M&A transacties in de gezondheidszorg, waar we met het huidige team de meeste toegevoegde waarde kunnen creëren. Onze M&A activiteiten zullen voornamelijk gericht zijn op de gezondheidszorg in Frankrijk en de Benelux. We zijn geïnteresseerd in inkomstengenererende, volwassen bedrijven met een lager risico en een hoog potentieel", voegt Pascal Ghoson toe.

Engagement voor Euronext-notering en aandeelhoudersengagement

Het bedrijf is vastbesloten om zijn notering aan Euronext te behouden. "We zijn niet van plan om onze notering aan Euronext te schrappen. Onze veranderende strategie zal waarschijnlijk veel belangstelling van investeerders trekken. We doen een beroep op onze bestaande en nieuwe aandeelhouders om deel uit te maken van dit nieuwe spannende verhaal en zijn op zoek naar langetermijninvesteerders. Ons belangrijkste doel is om de doelwitten te identificeren, ofwel op individuele basis, ofwel als een combinatie van kleinere doelwitten om synergieën en toegevoegde waarde voor onze aandeelhouders te creëren. De waarderingen zijn gedaald in vergelijking met een paar jaar geleden en dit biedt ons meer overnamemogelijkheden." ​

Over Oxurion

Oxurion (Euronext Brussel: OXUR) houdt zich bezig met de ontwikkeling van oftalmologische standaardtherapieën van de volgende generatie voor de behandeling van netvliesaandoeningen. Oxurion heeft zijn hoofdkantoor in Leuven, België, en zijn bedrijfsactiviteiten in Boston, MA. Meer informatie is beschikbaar op www.oxurion.com.

Belangrijke informatie over toekomstgerichte uitspraken

Bepaalde uitspraken in dit persbericht kunnen worden beschouwd als "toekomstgericht". Dergelijke toekomstgerichte uitspraken zijn gebaseerd op de huidige verwachtingen en worden daarom beïnvloed door verschillende risico's en onzekerheden. Het bedrijf kan daarom geen zekerheid geven dat dergelijke toekomstgerichte verklaringen werkelijkheid zullen worden en neemt geen verplichting op zich om toekomstgerichte verklaringen bij te werken of te herzien, hetzij als gevolg van nieuwe informatie, toekomstige gebeurtenissen of enige andere reden. Aanvullende informatie over risico's en onzekerheden die van invloed zijn op het bedrijf en andere factoren die ertoe zouden kunnen leiden dat de werkelijke resultaten wezenlijk afwijken van toekomstgerichte uitspraken, is opgenomen in het jaarverslag van het bedrijf. Dit persbericht is geen aanbod of uitnodiging tot de verkoop of aankoop van effecten of activa van Oxurion in enig rechtsgebied. Er mogen geen effecten van Oxurion worden aangeboden of verkocht binnen de Verenigde Staten zonder registratie onder de U.S. Securities Act van 1933, zoals gewijzigd, of in overeenstemming met een vrijstelling daarvan, en in overeenstemming met alle van toepassing zijnde effectenwetten van de Amerikaanse staat.