Ebusco: Paul van Beers treedt terug als CFO, Björn Krook per direct aangesteld als opvolger

Ebusco (Euronext: EBUS), een pionier en koploper in de ontwikkeling van elektrische bussen en laadsystemen, kondigt vandaag aan dat de Raad van Commissarissen in samenspraak met de Raad van Bestuur heeft besloten om Björn Krook aan te stellen als CFO (a.i). Deze benoeming is noodzakelijk, omdat Paul van Beers heeft aangegeven, in verband met zijn gezondheid, per direct terug te treden als CFO en lid van de Raad van Bestuur.

Op de dag van de Algemene Vergadering van Aandeelhouders 2023 (AVA) zou de benoemingstermijn van Paul van Beers aflopen. Paul had de Raad van Commissarissen reeds geïnformeerd dat hij niet beschikbaar zou zijn voor herbenoeming. Na de oproeping van de AVA heeft er zich een versnelling in bovengenoemde situatie voorgedaan en heeft Paul de Raad van Commissarissen en de Raad van Bestuur geïnformeerd dat hij, in verband met zijn gezondheid, per direct zijn functie van CFO en Lid van de Raad van Bestuur neerlegt.

Dien ten gevolge, heeft de Raad van Commissarissen samen met de Raad van Bestuur besloten om de Björn Krook (Nederlandse nationaliteit, 1979) met directe ingang aan te stellen als CFO ad interim, ter tijdelijke waarneming van de functie van CFO. De bestuurszetel van Paul Van Beers is op dit moment vacant. Zodra een definitieve opvolger is gevonden zal er een Buitengewone Vergadering van Aandeelhouders worden bijeengeroepen.

De Raad van Commissarissen en Raad van Bestuur bedanken Paul voor zijn waardevolle bijdrage in de afgelopen jaren en wensen hem veel gezondheid en succes voor de toekomst. Peter Bijvelds, CEO van Ebusco voegt hieraan toe: "Dankzij Paul's uitgebreide expertise en schat aan ervaring hebben we de afgelopen jaren een enorme groei kunnen realiseren. Wij zijn hem zeer dankbaar voor zijn waardevolle bijdrage en wensen hem het allerbeste voor de toekomst.

Tegelijkertijd zijn wij ervan overtuigd dat Björn de juiste achtergrond heeft om het stokje van Paul over te nemen als CFO ad interim. Niet alleen heeft Björn ons bedrijf het afgelopen jaar al grondig leren kennen als Investor Relations & Sustainability Manager, hij voegt ook veel expertise toe dankzij meer dan 20 jaar ervaring in het bankwezen. Daarmee kan hij een belangrijke bijdrage leveren aan de volgende groeifase van Ebusco en we kijken ernaar uit om het bedrijf samen op te schalen."

Over Ebusco

Ebusco is een ontwikkelaar, fabrikant en distributeur van zero emissie bussen en oplaadsystemen, en een leverancier van aanvullende producten en diensten voor het ecosysteem van elektrische voertuigen. Als innovatief koploper in de ontwikkeling van elektrische bussen, is het haar missie om bij te dragen aan een betere leefomgeving door de overgang naar zero emissie openbaar vervoer te stimuleren.

De bussen van Ebusco rijden momenteel in meerdere landen in Europa, waaronder in grote steden als Amsterdam, Berlijn en München. Ebusco werd opgericht in 2012 en had op 31 december 2022 607 fulltime werknemers in dienst. Het bedrijf heeft zijn hoofdkantoor in Deurne, Nederland en heeft, naast zijn productiefaciliteiten in Deurne, een faciliteit van een derde partij in China.

Sinds 22 oktober 2021 is Ebusco genoteerd aan Euronext Amsterdam.