Analistenreacties op bod Océ

Maandagmorgen kwam Canon met een overnamebod op Océ, was als een positieve verrassing kwam voor analisten. Volgens analisten is het overnamebod een perfecte deal voor zowel Océ als haar aandeelhouders en raden daarom aandeelhouders aan het bod te accepteren. Toch heerst er ook nog enige verdeeldheid over analisten of dit bod nog zal worden overtroffen waardoor er nog enige onzekerheid is.

Petercam
Analist Eric de Graaf stelt in een reactie dat de overname van Océ de beste weg vooruit is voor aandeelhouders. Volgens De Graaf zullen niet alle problemen door de overname opgelost zijn, maar kan het nu wel zijn schaal gaan vergroten, wat zelfstandig volgens de analist niet mogelijk zou zijn geweest. De analist rekent niet op een tegenbod.

Ageas Bank Nederland
Analist Niels de Zwart noemt de overnamepremie fors en verwacht dan ook niet dat het bod zal worden overtroffen. Canon biedt een premie van 70% op de slotkoers van Océ van afgelopen vrijdag. De analist stelt dat het bod ondanks de aankondigingen dat Océ bezig was met een strategische review als een positieve verrassing kwam. De Zwart heeft een buy-advies uitstaan met een koersdoel van 4,50 euro.

Kepler Research
Het overnamebod is volgens analist Peter Olofson een perfecte deal voor zowel Océ als haar aandeelhouders. Voor Océ is het goed dat het een aparte entiteit wordt binnen Canon, dat er geen ontslagen zullen vallen en dat het management aanblijft, aldus de analist, terwijl de overnameprijs goed is voor de aandeelhouders. Olofson schat de kans klein in dat er een hoger bod zal worden uitgebracht omdat het management en de raad van commissarissen het bod van Canon ondersteunen. Kepler Research had een sell-advies voor Océ uitstaan maar heeft dit nu gezet op accept the offer.

SNS Securities
Analist Maarten Altena is van mening dat het bod van Canon geen ‘knock-out’ bod is, maar dat het wel alle problemen van Océ in één keer oplost. De analist sluit dan ook niet uit dat er een hoger bod zal worden uitgebracht, waarbij hij zijn pijlen richt op Hewlett Packard en Kyocera. De premie van 70% op de slotkoers van afgelopen vrijdag is volgens Altena substantieel en de analist wijst er tot slot op dat bijna 30% van de huidige aandeelhouders zich hebben gecommitteerd aan het bod. De analist heeft momenteel een hold-advies uitstaan met een koersdoel van 4,35 euro.