Peter Garnry (Saxo): ‘Hoge verwachtingen rond Nvidia’

Peter garnry
Peter Garnry

Woensdagavond richten beleggers wereldwijd de ogen op de cijfers van Nvidia , de Amerikaanse producent van computerhardware. Analisten verwachten dat de omzet in het tweede kwartaal van het boekjaar, eindigend op 31 juli, 28,7 miljard dollar zal bedragen. Dat is een stijging van 113% op jaarbasis. De Ebitda wordt geschat op 18,9 miljard dollar, vergeleken met 7,4 miljard dollar een jaar geleden, stelt aandelenstrateeg Peter Garnry van Saxo.

Gezien het momentum in de AI-industrie en de resultaten van andere bedrijven in de AI-sector, is het niet geheel onwaarschijnlijk dat de techgigant de verwachtingen voor het derde kwartaal zal overtreffen. De vraag wordt nog steeds aangedreven door de Hopper-chips H100 en H200. Naast de omzetverwachtingen kijkt de markt ook uit naar een update over de Grace Blackwell 200-chip (GB200). Deze chip zou in het vierde kwartaal van 2024 gelanceerd worden, maar werd door een ontwerpfout uitgesteld naar het eerste kwartaal van 2025. Zoals de onderstaande grafiek laat zien, blijft het momentum in de geschatte omzet ook sterk voor het vierde kwartaal van 2025. De omzet is gestegen van ongeveer 25 miljard dollar aan het begin van het jaar naar nu 35 miljard dollar.

Nvidia omzet

De vraag die beleggers zichzelf moeten stellen is: zal de AI-golf voortduren totdat de volgende GB200-investering zijn beloop heeft gehad? En wat kunnen andere techgiganten als Alphabet , Meta en Microsoft doen op vlak van modellen en nieuwe AI-toepassingen?