Umicore in top Belgische dividendaandelen

Fors dividend Umicore

Beleggers in het aandeel Umicore kunnen rekenen op een forse dividenduitkering. Op basis van de recente analistentaxaties behoort het aandeel Umicore tot één van de aandelen met de hoogste dividendrendementen van de Belgische beurs. Per aandeel wordt door de analisten een dividend van 82 cent verwacht. Umicore 's dividendrendement is dus 3.97 procent. Het doorsnee dividendrendement van de metaalproducenten ligt op een aantrekkelijke 3.44 procent.

Dividendrendementen Umicore

aandelenanalyse

Umicore zal morgen haar boeken over het afgelopen kwartaal aan de pers presenteren. De omzet van het bedrijf uit over dit jaar komt uit op 4.14 miljard euro. Zo blijkt uit gemiddelde analistenverwachting. Dit is behoorlijk minder dan de totale opbrengsten over 2022 toen de omzet 25.44 miljard euro bedroeg.

Historische omzetten en resultaten Umicore in beeld plus taxaties 2023

koersgrafieken

De meeste analisten rekenen voor 2023 op een nettowinst van 427 miljoen euro. Over dit jaar komt het bedrijf volgens het gros van de analisten uit op een winst per aandeel van 1.79 euro. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 11.54 uit.

Laatste koersdoelen rond de 26 euro

Laatste adviezen:
  • UBS
  • KBC Securities
  • Sanford C. Bernstein & Co
    Deze effectenhuizen brachten onlangs taxaties voor het aandeel naar buiten.

    Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de beurswaarde 4.98 miljard euro.

    Om 11.50 koerst het aandeel 1.21 procent hoger op 20.66 euro.

    Historische beurskoersen Umicore

    koersgrafieken umicore

    Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
    nieuws@analist.nl

    Copyright analist.nl B.V.
    All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.