Omzet Walmart Stores op hoogste niveau ooit aldus analisten

Morgen opent het Amerikaanse Walmart Stores haar boeken over het afgelopen kwartaal. Volgens de meest recente rondvraag aan de analisten komt de totale omzet van het bedrijf uit dit jaar uit op 637.51 miljard dollar. De omzet zou volgens de analisten dit jaar zodoende het hoogste in haar bestaan zijn. Dit is vrij beperkt meer dan de totale opbrengsten over 2022 toen de omzet 611.29 miljard dollar bedroeg.

Historische omzetten en resultaten Walmart Stores in beeld plus taxaties 2023

koersgrafieken

Onderaan de streep rekenen de meeste analisten op een nettowinst van 16.93 miljard dollar. Over dit jaar wordt door het gros van de analisten een winst per aandeel van 6.28 dollar verwacht. Zodoende komt de koerswinstverhouding op 25.35 uit.

Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 2.29 dollar. Walmart Stores 's dividendrendement komt neer op 1.44 procent. Het doorsnee dividendrendement van de supermarkten ligt op een aantrekkelijke 2.14 procent. Het is de verwachting dat het bedrijf op dollar een interim-dividend van 1.14 dollar uit zal gaan keren.

De beurswaarde bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen maal de beurskoers ruim 439.5 miljard dollar.

Het is de verwachting dat het bedrijf op dollar een interim-dividend van 1.14 dollar uit zal gaan keren.

Het aandeel koerstte vrijdag op een slotstand van 159.18 dollar.

Koershistorie Walmart Stores van 2007 tot 2023

koersgrafieken walmartstores

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.