Sligro op recordjacht aldus analisten

Morgen zal het Nederlandse Sligro haar cijfers over het afgelopen kwartaal aan de pers melden. De gemiddelde verwachting van de omzet van het bedrijf uit over dit jaar ligt volgens de analisten op 2.87 miljard euro. De omzet zou volgens de verwachtingen van de analisten dit jaar dan het hoogste in haar bestaan zijn. Dit is fors meer dan de opbrengsten over 2022 toen de omzet 2.48 miljard euro bedroeg.

Historische omzetten en resultaten Sligro in beeld plus taxaties 2023

aandelenanalyses

Sligro Arnhem ©

Sligro
Sligro


De analisten gaan voor 2023 uit van een nettowinst van 13 miljoen euro. Over dit jaar wordt door het gros van de analisten, zoals gepolst door persbureau Thomson Reuters, een winst per aandeel van 30 cent verwacht. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 46.8 te liggen.

Fors dividend Sligro

Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 57 cent. Sligro 's dividendrendement ligt dus op 4.06 procent. Het doorsnee dividendrendement van de supermarkten ligt op een aantrekkelijke 2.14 procent. Het is de verwachting dat het bedrijf op cent een interim-dividend van 27 cent uit zal gaan keren.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de beurswaarde 620.15 miljoen euro.

Het is de verwachting dat het bedrijf op cent een interim-dividend van 27 cent uit zal gaan keren.

Het aandeel werd vrijdag het laatst op 14.04 euro verhandeld.

Historische beurskoersen Sligro

aandelenanalyses sligro

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.