Omzetstijging Intel aldus consensus analisten

Morgen gaat Intel haar resultaten over het afgelopen kwartaal naar buiten brengen. Volgens de meest recente rondvraag aan de analisten komt de totale omzet van het bedrijf uit Santa Clara dit jaar uit op 57.28 miljard dollar. Dit is beperkt meer dan de totale omzet over 2023 toen het bedrijf 54.23 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten Intel in beeld plus taxaties 2023

beurskoers

Intel kantoor ©

Intel
Intel


Onderaan de streep rekenen de meeste analisten op een nettowinst van 5.71 miljard dollar. Over dit jaar houdt het bedrijf volgens de analisten een winst per aandeel van 1.34 dollar over. De koers/winstverhouding komt hiermee op 25.58 te liggen.

Over het lopende boekjaar ligt de gemiddelde verwachting van de dividenduitkering op 58 cent. Het dividendrendement van Intel ligt hiermee op 1.69 procent. Het doorsnee dividend van de producenten van halfgeleiders ligt op een prima 1.79 procent.

De marktkapitalisatie bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen keer de beurskoers circa 141.82 miljard dollar.

Historische koersen Intel voorbije 17 jaar

beurskoers intel

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.