Telenet investeert 500 miljoen euro in kabelnetwerk

Telecomoperator Telenet gaat de capaciteit van zijn kabelnetwerk gevoelig uitbreiden. Met het project, gespreid over een periode van vijf jaar, is een investering gemoeid van 500 miljoen euro. Door de investering zal het kabelnetwerk van Telenet naar eigen zeggen tot de absolute top van Europa behoren.

Telenet wil op zijn netwerk in de toekomst een internet-snelheid van minstens 1 gigabit per seconde mogelijk maken. Op dit ogenblik kan een trafiek van 160 megabit per seconde worden gerealiseerd. Door de investering zal het voor de consument mogelijk worden om content sneller te downloaden en uploaden en video’s van hoge kwaliteit te bekijken.

Ook zal de de behandeling van zware digitale applicaties gemakkelijker worden. De investeringen moeten Telenet naar eigen zeggen de mogelijkheid bieden in te spelen op de maatschappelijke evoluties, waarbij het leven van de mens steeds meer gedigitaliseerd wordt. Door het project worden bij Telenet ook tweehonderdvijftig extra banen gecreëerd.Bron: Express.be