UBS ziet kanshebbers in online reisbranche, tipt o.a. Expedia, Google en Priceline

Met het hoogseizoen in aantocht heeft de Zwitserse zakenbank UBS gekeken welke online reisbedrijven aantrekkelijk zijn om nu in te investeren. Het zal namelijk een van de drukste seizoenen ooit worden als gevolg van de alge olieprijzen. UBS verwacht dat vooral meer partnerschappen gesloten zullen worden.

UBS wijst erop dat de online reisbranche een segment is waar steeds meer mensen gebruik van maken. Met het hoogseizoen voor de deur zien de analisten dan ook voldoende kansen en hebben zij voor Expedia , Alphabet , HomeAway en Priceline Group een koopadvies afgegeven.

Omdat vooral de consensus voor Expedia en Alphabet zeer positief is, zijn deze aandelen nader belicht.

Expedia

Expedia biedt reisproducten en –diensten voor zowel consumenten als zakelijke reizigers, maar ook online en offline reisagenten via een portfolio van merken. Hieronder vallen Expedia .com, Hotels.com, Hotwire en Venere.com.

De koers van Expedia is over het afgelopen jaar werkelijk geëxplodeerd, zo stelt UBS vast. Een verdere koersstijging ligt echter in het verschiet volgens de analisten, zeker nadat het bedrijf meer is gaan adverteren via televisie.

UBS heeft voor Expedia een koersdoel afgegeven van 102 dollar, waarmee de analisten een opwaarts potentieel zien van 6,5%. Het gemiddeld koersdoel bedraagt echter 91,47 dollar, waarmee analisten van mening zijn dat het aandeel momenteel eerlijk gewaardeerd is.

De consensus voor het aandeel blijft echter vooralsnog zeer positief. Geen van de analisten adviseert het aandeel namelijk te verkopen, terwijl er 11 houd- en 8 koopadviezen uitstaan.

Alphabet

Alphabet wordt door UBS omschreven als de ‘wild card’ binnen de reissector en daar is een reden voor. De Alphabet Flights toepassing stond in de schaduw van andere oplossingen van bekendere online reisbedrijven, maar analisten denken dat door de nieuwe updates Alphabet Flights de concurrentie kan verslaan.

Naast het vinden van goedkope vluchten laat de toepassing ook prijsveranderingen zien en mogelijke vertragingen. Alphabet Flights scheidt ook hotel- en vluchtopties, waardoor bezoekers niet te maken krijgen met hoteldeals als zij al geboekt hebben.

UBS heeft voor Alphabet het koersdoel vastgesteld op 670 dollar, terwijl het gemiddeld koersdoel op 626,19 dollar ligt. Daarmee vindt de markt dat het aandeel momenteel geen verder opwaarts potentieel biedt, terwijl UBS nog een rendement voorziet van 16,9%.

Over Alphabet zijn analisten over het algemeen zeer te spreken. Er staan geen verkoopadviezen uit, tegenover 8 houd- en maar liefst 21 koopadviezen.

P>Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
redactie@analist.nl

Copyright Analist.nl B.V..
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.