Taxatiewijzigingen voor chemiesector

Naar aanleiding van een analyse over de chemiesector hebben de analisten van Nomura Securities dinsdag hun taxaties voor verscheidene chemiebedrijven gewijzigd. Zo werd onder andere het koersdoel voor DSM opwaarts bijgesteld, terwijl het koersdoel voor AkzoNobel juist werd verlaagd. Binnen de sector is BASF momenteel het favoriete aandeel onder analisten.

Door onze redactie

Taxatiewijzingen chemiesector
De analisten van het Japanse effectenhuis Nomura Securities hebben dinsdag hun taxaties voor diverse bedrijven binnen de chemiesector gewijzigd. Zo is het koersdoel voor DSM verhoogd met 1 euro naar 45 euro, waarbij het advies blijft staan op kopen. Het koersdoel voor AkzoNobel werd juist verlaagd met 1 euro naar 55 euro, maar ook hier bleef het advies gehandhaafd op kopen.

De analisten stellen dat de kwaliteit van de beleggingsportefeuilles van Nederlandse chemieconcerns door de markt worden onderschat. Bij de meeste chemiebedrijven zijn de meest slechtste scenario’s zoals een nieuwe recessie, valutaschommelingen of een daling in het Agrochemiesegment al ingeprijsd, aldus de analisten. Volgens is de sector daarom nu aantrekkelijk gewaardeerd en moeten beleggers zich focussen op structureel gezonde bedrijven.

Hieronder volgt een overzicht van de andere taxatiewijzigingen die de analisten van Nomura Securities dinsdag hebben doorgevoerd:

  • Air Liquide ; advies verlaagd van buy naar neutral, koersdoel verhoogd van 107 euro naar 110 euro.
  • BASF ; koersdoel verhoogd van 56 euro naar 58 euro, advies gehandhaafd op neutral.
  • Bayer; koersdoel verhoogd van 58 euro naar 61 euro, advies gehandhaafd op neutral.
  • Clariant ; koersdoel verhoogd van 19 CHF naar 20 CHF, advies gehandhaafd op kopen.
  • K+S Group ; koersdoel verlaagd van 53 euro naar 50 euro, advies gehandhaafd op neutral.
  • Linde; advies verlaagd van buy naar neutral, koersdoel verhoogd van 105 euro naar 110 euro.
  • Syngenta ; koersdoel verlaagd van 330 CHF naar 320 CHF, advies gehandhaafd op neutral.

    BASF favoriet
    Op basis van de consensus blijkt dat binnen de chemiesector BASF het favoriete aandeel is onder analisten. Voor het aandeel staan momenteel 27 koopadviezen uit, waarmee het de meeste koopadviezen binnen de sector. Verder staan er 8 houd- en 2 verkoopadviezen uit, waardoor de consensus zeer positief is.

    Op de tweede plaats staat Syngenta . Voor het Zwitserse chemiebedrijf zijn 14 koop-, 5 houd- en 2 verkoopadviezen afgegeven, waardoor de consensus overwegend positief is. Op de derde plaats staat tot slot Bayer. Voor dit aandeel zijn 25 koop-, 12 houd- en 3 verkoopadviezen afgegeven, waardoor de consensus ook erg positief is.