Analistengilde anticipeert op aanzienlijk dividendrendement Credit Agricole

Houders van het aandeel Credit Agricole hebben uitzicht op een behoorlijke dividenduitkering. Op basis van de laatste inschattingen van de analisten koerst het aandeel Credit Agricole tot één van de aandelen met de hoogste dividendrendementen van de Franse beurs. Per aandeel wordt door de analisten een dividend van 96 cent verwacht. Het dividendrendement ligt zodoende op 6.84 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de banken ligt op een zeker aantrekkelijke 3.22 procent.

Historische dividendrendementen Credit Agricole

fundamantele data

De historische dividenden over de afgelopen jaren zijn met gemiddeld 4.96 per jaar heel aanzienlijk te typeren.

Dividenden aanzienlijke stimulans voor beleggers

De uitgekeerde dividenden zorgden de afgelopen jaren voor een nog groter totaalrendement voor de beleggers.

De belegger die sinds 2008 zijn aandelen heeft aangehouden staat nu op een verlies van 34 procent. Het totale dividendrendement vanaf 2008 komt neer op 131 procent. De invloed van de ontvangen dividenden op het totale rendement is dus voor de buy & hold belegger vrij dominant.

Dividenden redden beleggers

fundamantele dataDe grafiek bovenstaand toont de diverse rendementen vanaf 2008. De groene lijn is het totale rendement van de herbelegde dividenden, de blauwe lijn is het koersrendement en het rode vlak is het totaalrendement: koersrendement plus dividendrendement.

Terugvragen dividendbelasting Credit Agricole

De getoonde dividendrendementen zijn echter de bruto rendementen. Van de aandelen uit uw land kunt u uiteraard de ingehouden dividendbelastingen terugvragen maar dit is echter veel lastiger met aandelen uit het buitenland. De uitgekeerde dividenden zorgden de afgelopen jaren voor een nog groter totaalrendement voor de beleggers.

Voor het terugvragen van de ingehouden dividendbelasting op uw buitenlandse aandelen moet u vaak een kostbaar traject door. Het is vaak de moeite niet om ingehouden dividendbelasting terug te vragen want voorheen wogen de kosten hiervan amper op tegen de baten ervan. Ieder land heeft zijn eigen fiscale regime. Doorgaans kunnen we zeggen dat de ingehouden percentage dividendbelasting tussen de 20 en de 40 procent bedraagt. Via onze dienst kunt u echter op een variabele kostenbasis een groot deel van de ingehouden dividendbelasting terugvragen. In de regel kunt u via onze dienst de impact van de ingehouden dividendbelasting tot circa 15 procent verlagen.

De gemiddelde verwachting van de omzet van het bedrijf uit Montrouge over dit jaar ligt volgens de analisten op 25.72 miljard euro. Dit is behoorlijk minder dan de omzet over 2023 toen het concern 52.95 miljard euro ontving.

Historische omzetten en resultaten Credit Agricole in beeld plus taxaties 2023

aandeel

De analisten gaan voor 2024 uit van een nettowinst van 5.64 miljard euro. Gezien de laatste analistenconsensus heeft het bedrijf dit jaar een winst per aandeel van 1.81 euro. De koers-winst-verhouding ligt hiermee op 7.76.

Laatste koersdoelen rond de 15 euro

De laatste 3 adviezen voor de bank zijn afkomstig van Morgan Stanley , Citigroup en Berenberg.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de beurswaarde 42.44 miljard euro.

Historische beurskoersen aandeel Credit Agricole

aandeel creditagricole

Afgelopen vrijdag sloot het aandeel op 14.04 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.